Volgende verenigingsavond:

Lezing: Zeewaterlezing - Marlène Reeuwijk

Van 06 november, 2018 20:00 tot 06 november, 2018 22:00
Hits: 2517
 Veel zoetwateraquarianen hebben al eens gedacht om ook een uitstapje naar het prachtige zeewater te maken maar worden afgeschrikt. De meeste zeewaterlezingen laten de indruk achter dat het houden van een zee aquarium alleen voor de 'happy few'  is weggelegd. Dat je op zijn minst een scheikundige opleiding, een grote machinekamer of duizende duiten tot je beschikking moet hebben om een zeeaquarium te kunnen houden.

Deze lezing gaat over het houden van kleine zeeaquaria (60-100L) en laat zien dat het allemaal niet zo enorm ingewikkeld en duur hoeft te zijn om toch een prachtig nanoreef te creeren. 

Spreker van deze avond is Marlène Reeuwijk;  clublid van Paluzee, ervaren zoetwateraquariaan en parttime medewerker bij aquariumspeciaalzaak Aquacompleet.  Zij is het afgelopen jaar dit avontuur aangegaan en vertelt in simpele stappen de allereerste grondbeginselen van het zeeaquarium. Juist omdat zij zelf altijd zoetwateraquaria gehouden heeft, kan zij een begrijpelijke brug maken naar wat er anders of het zelfde is aan een zeeaquarium.  Aan de orde komt techniek, opstart, opbouw, het onderhouden van waterwaardes en het gedrag en de verzorging van de lagere dieren en andere bewoners in het kleine zeeaquarium. Alles ondersteund met kleurrijke foto's en filmpjes.

De verenigingsavonden worden gehouden in verzorgingstehuis "Buytenhaghe". klik hier voor meer info over de locatie

Log in